ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Το 10ο Συνέδριο Μαθητών-Καθηγητών για τις Θετικές Επιστήμες,

πραγματοποιήθηκε από τις 3 μέχρι τις 5 Μαρτίου 2023,

στο ξενοδοχείο Coral Beach Hotel & Resort στην Πέγεια.

Το Συνέδριο διοργανώνεται από το μη κερδοσκοπικό Σωματείο ΗΩΣ, το οποίο ιδρύθηκε με σκοπό την προαγωγή και τη διάδοση των Επιστημών σε τοπικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, τη πρόοδο της παιδείας και τη διασφάλιση των προϋποθέσεων και αρχών για μια σύγχρονη παιδεία.

Η συμμετοχή μας στο Παγκύπριο Συνέδριο Μαθητών και Καθηγητών για τις Θετικές Επιστήμες 3-5 Μαρτίου 2023.

Ο Μανώλης Καπετανάκης με τρείς ομάδες μαθητών συμμετείχαν με 2 κατασκευές

1) «Οπτική και όραση»: κατασκευή για την εξήγηση των συνηθέστερων διαθλαστικών προβλημάτων όρασης στον γενικότερο πληθυσμό.

2) «Ακουστική Αιώρηση»: παρουσίαση μιας διάταξης με την οποία επιτυγχάνεται η αιώρηση μικρών αντικειμένων με τη χρήση ηχητικών κυμάτων.  και 1 παρουσίαση Φυσικής με θέμα: «Μετεωρολογικά φαινόμενα στην περιοχή του Τροόδους» : εποπτική παρουσίαση των κύριων μετεωρολογικών φαινομένων που παρατηρούνται στις πατρογονικές εστίες των ορεσίβιων μαθητών της Κύπρου. Οικολογικές, οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις.

Η Αιμιλία Παναγιώτου με δύο ομάδες μαθητών συμμετείχαν με 1 αφίσα και 1 παρουσίαση Βιολογίας με θέμα: «Οι Μοναχικές Μέλισσες δε θα είναι πια μόνες»: όπου παρουσιάζονται οι προσπάθειες της ομάδας των μαθητών της σχολής Μιτσή για βιβλιογραφική μελέτη, συλλογή στο πεδίο για ταξινόμηση και εφαρμογή μεθόδων για την προστασία των Μοναχικών μελισσών στις ορεινές κοινότητες.