Ένας αλλιώτικος επισκέπτης στη σχολή μας (2014 - 2015)

 

Την Τρίτη, 4 Νοεμβρίου  2014 ένας αλλιώτικος επισκέπτης έφθασε στη σχολή μας. Ένα πανέμορφο σκυλί  ράτσας  Siberian Husky. 

Οι φωνές από την άφιξη των μαθητών στο σχολείο τράβηξαν την προσοχή του και έτσι χαμένο όπως ήταν και ταλαιπωρημένο από την περιπλάνηση του στα βουνά  της περιοχής  βρέθηκε στη είσοδο του σχολείου.

Η ζεστή ματιά του και η φιλικότητα του τράβηξε την προσοχή των παιδιών που αμέσως έτρεξαν κοντά του για να το χαϊδέψουν και να παίξουν μαζί του. Η ανταπόκριση του σκύλου στα χάδια των παιδιών ήταν άμεση και έδειχνε να το απολαμβάνει.

Περισσότερο από όλους όμως  έδειξε ενδιαφέρον ο διευθυντής της σχολής μας  κος Αλέξανδρος  Σπανός ο οποίος όντας ο ίδιος ζωόφιλος και λάτρης αυτής της ράτσας των σκυλιών φρόντισε αμέσως να έρθει  δοχείο με νερό και φαγητό από την καντίνα του σχολείου για να ταΐσουν  το ταλαιπωρημένο σκυλί.

Ένα τηλέφωνο στο περιλαίμιο του σκύλου αποδείκνυε ότι το σκυλί δεν είχε εγκαταλειφθεί αλλά απλώς   χάθηκε  από τον τόπο διαμονής του. Ο διευθυντής μας φρόντισε αμέσως να επικοινωνήσει με τον ιδιοκτήτη του ο οποίος τύγχανε να απουσιάζει στο εξωτερικό αφήνοντας τη φροντίδα του σκύλου του  σε άτομο του προσωπικού του και θα επέστρεφε στη Κύπρο σε λίγες μέρες . Ο διευθυντής μας  καθησύχασε τον ιδιοκτήτη και του υποσχέθηκε ότι θα τον φροντίζει ο ίδιος προσωπικά μέχρι να επιστρέψει.

Έτσι το σκυλί παρέμεινε σε ειδικό χώρο στο σχολείο όπου και έγινε το επίκεντρο της προσοχής των παιδιών.  Πολλά από τα παιδιά αφιέρωναν όλο τον χρόνο του διαλείμματος  τους παίζοντας  με τον ωραίο απρόσκλητο επισκέπτη της σχολής. Κι’ αυτό με τη σειρά του έδειχνε να απολαμβάνει κάθε στιγμή τη συντροφιά των παιδιών.

Πολλά ήταν τα παιδιά που παρακάλεσαν τον  κ.  Σπανό  να κρατήσουν το σκυλί στο σχολείο και υποσχέθηκαν να το φροντίζουν τα ίδια κάθε μέρα.  Ο διευθυντής μας βλέποντας τον ενθουσιασμό και τη χαρά των παιδιών με το σκυλί τους διαβεβαίωσε ότι το ίδιο θα ήθελε και ο ίδιος. Δυστυχώς όμως το σκυλί έπρεπε να επιστρέψει στον ιδιοκτήτη του.

Ακολουθεί ένα μικρό βίντεο από τις ωραίες εκείνες στιγμές.   ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ